Jeugdzorg

Problemen met Jeugdzorg komen veel te vaak en al heel wat jaren voor

Jeugdzorg wordt geleverd door de stichting Bureau Jeugdzorg (BJZ). BJZ staat in den lande bekend als de professionals op het gebied van jeugdzorg. In de jeugdzorg krijgen, zo was bedoeld, kinderen, jongeren en hun ouders ondersteuning en hulp bij opgroei- en opvoedproblemen.

Daarbij gaat het om problemen van psychische, sociale of pedagogische aard die de ontwikkeling belemmeren. De jeugdzorg omvat zowel vrijwillige hulpverlening als gedwongen interventies. OTS is zo’n gedwongen interventie.

helpmij

Taken van het Bureau Jeugdzorg

  • Het indiceren welke hulp de minderjarige en de gezaghebbende ouders behoeven teneinde de bedreiging van de ontwikkeling af te wenden. Dit kan een doorverwijzing zijn of resulteert in een aanvraag tot een beschermingsmaatregel, die dan door de rechter uitgesproken wordt.
  • De geïndiceerde zorg te coördineren. Dit betekent regie voeren. Niets meer en niets minder.
  • Toezicht houden op de minderjarige. Gezinsvoogdij en verlengen OTS- en UHP-trajecten.

Simpel toch

Dit lijkt allemaal heel eenvoudig, maar is het zeker niet. Menig ouder voelt zich niet gehoord en constateert dat er gebruik gemaakt wordt van aannames door jeugdzorg-medewerkers in plaats van geconstateerde feiten.

Bureau Jeugdzorg (BJZ) is niet de instantie die bijvoorbeeld een diagnose kan stellen, dit moet een specialist doen. De Werkgroep kan uw vragen over BJZ beantwoorden en u tips geven om u te wapenen tegen de methodieken van BJZ

 

vragenofhulpnodig

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: