Daarom blijf ik doorvechten

waarwanneerhoe

Met een vleugje gezonde arrogantie durf ik rustig te stellen dat ik behoorlijk wat ervaring heb binnen het bedrijfsleven en dan met name in de communicatiewereld. Gewerkt voor grote internationale opdrachtgevers en gewerkt bij grote toonaangevende internationale reclame- en productiebureaus. Mijn belangrijkste verantwoordelijkheid was het operationele gedeelte tussen opdrachtgevers en leveranciers en ervoor te zorgen dat de vaak uiterst complexe projecten tot volle tevredenheid van iedereen tot een goed einde werden gebracht. En geloof me, daar was ik verdomd goed in.

Een bizarre verandering steekt plotseling de kop op

Rond 2007 had ik al het vermoeden dat er veranderingen gaande waren die tegen alle toen geldende normen en waarden in gingen, die het daglicht niet konden verdragen en waar ik me niet in kon vinden en weigerde in mee te gaan.

Toen ik in 2007 tot de ontdekking kwam dat er een grote, en in mijn ogen behoorlijk foute cultuurverandering ging plaatsvinden had ik me voorgenomen hier niet als een mak lammetje achteraan te gaan lopen. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat hogerhand mij vriendelijk doch dringend heeft verzocht de branche te verlaten. Ik was niet gehoorzaam genoeg en mijn houding stond “veranderingen” in de weg. En niet alleen aan mij werd deze mededeling gedaan door de nieuwe kersverse managers met hun “verdienmodellen van de toekomst”.

Wat hebben ze dit doortrapte plan slim uitgevoerd

Operationeel is dit nieuwe beleid door de machthebbers tot in de puntjes uitgevoerd. Er is geen ontkomen meer aan. Overal in de maatschappij zijn de soldaatjes in de vorm van de nieuwe managers geplaatst. Waren voorheen de meeste ondernemingen een platte, open en vooral eerlijke organisatie, nu hebben ze alles weer omgebouwd naar de beruchte lijn-staf-stelsels waar de managers het voor het zeggen hebben. De managers die getraind zijn in het negeren, het liegen, het bedriegen en maar 1 doel voor ogen hebben: bonus, bonus en nog eens bonus. De rest kan de pleuris krijgen. En de rest van het personeel weet niets anders uit te kramen dan: “Even met m’n leidinggevende overleggen”. Met m’n leidinggevende? Met het corrupte systeem zul je bedoelen!

Het onderzoek van Stichting CommTop

Ik kan er slecht tegen wanneer er dingen om mij heen gebeuren waar ik geen verklaring voor heb en al jaren loop ik mij af te vragen wat er in vredesnaam allemaal aan de hand is en waarom we er geen grip op kunnen krijgen.

Op dinsdag 11 december jl. werd ik gebeld door stichting CommTop. Stichting CommTop is in december 2017 met specifieke doelstellingen (Leven Lang Leren/Ontwikkelen communicatie) opgericht door de oprichters van het platform stichting CommBat, een denktank van (oudere, ervaren) onafhankelijke communicatieprofessionals. Dit platform was al 8 jaar intensief bezig over de vraagstellingen waarom de professionalisering van de communicatiebranche achter bleef en vooral wat daarvoor nodig was. Vraagstukken waren onder andere waarom mensen geen vertrouwen meer hadden in de communicatie van de Overheid, gemeenten enzovoorts. Waarom mensen geen gehoor meer kregen en werden genegeerd.

En daar is stichting CommTop in geslaagd. In dit geval zijn alle onderste stenen boven gekomen. Dit in tegenstelling tot een aantal prominenten in dit land die niet eens weten hoe een steen er uitziet, laat staan hoe je dat ding naar boven moet sjouwen.

Inmiddels is men in Den Haag ook op de hoogte gebracht en hebben eerste gesprekken plaats gevonden met een aantal Kamerleden. Naar aanleiding hiervan zullen begin volgend jaar kamervragen worden gesteld. Maar ook in dit stadium is inmiddels het ontmoedigingsbeleid van de Overheid erop losgelaten.

Zie ook https://dewerkgroepcom.wordpress.com/het-ontmoedigingsbeleid/

Je gaat het pas begrijpen als je het door hebt

Wanneer je de bevindingen tot je door laat dringen van Stichting CommTop begrijp je dat onze Overheid, vaak in opdracht van Brussel, in staat is geweest het Oekraïne Verdrag erdoor te drukken, het referendum af te schaffen, belastingdeals af te sluiten met grote multinationals, terroristen financieel te steunen, het Pact van Marrakesh door onze strot te duwen, 110 miljard uit de AWBZ-pot te roven, de ouderen in de kou te zetten, het zorgstelsel af te breken, de zorgverzekeraars te privatiseren en zo kan ik echt nog wel even doorgaan. De regering heeft vanaf Rutte I ingezet op de totale afbraak van ons land. Of ik blij ben met deze kennis vraag ik me af, maar alles wordt me nu wel duidelijk.

Daarom publiceert de MSM uitsluitend wat ze vanuit de politiek mogen publiceren en kan je wachten tot je een ons weegt om deze MSM in te schakelen wanneer we misstanden naar buiten willen brengen, daarom is de laatste verkiezingsuitslag genegeerd en is het een illusie dat er 20 maart 2019 een verandering zal gaan plaatsvinden. We zijn er met open ogen ingestonken. Blijft er dus nog maar 1 ding over!

Waarom blijf ik doorvechten

Omdat ik niet tegen onrecht kan? Omdat ik me niet laat belazeren? Omdat ik mensen niet in de steek wil laten of omdat ik de trotse kleinzoon ben van een bekende Groningse verzetsheldin? Dat laatste zou zo maar kunnen. Ik denk en ik hoop dat ik een beetje van haar genen in m’n lijf heb zitten. Die geweldige vrouw is tijdens deze vreselijke periode ook niet gezwicht en voor al die anderen door blijven vechten.

Rob Otten | 17 december 2018 | info@dewerkgroep.com

Een gedachte over “Daarom blijf ik doorvechten

Voeg uw reactie toe

  1. Sinds Paars eind 90’er jaren, zijn we (vooral als minima) voortdurend “opgelicht” door dát en navolgende Kabinetten. Veel beloftes en voortdurende achterstand voor de minima, chronisch zieken en gehandicapten. Die kunnen immers niet “staken” en zijn veel tijd kwijt aan het “overleven” en nèt niet dood gaan aan ‘rechts’ wanbeleid. Je kan nog vreten en wonen, maar vraag niet “hoe”, terwijl de rijkeren er steeds meer op vooruit gaan. Ieder jaar op Prinsjesdag worden er mooie beloftes gedaan die van geen enkele kant blijken te kloppen als je een jaar vérder bent. Zo ook nu, sinds de mooie praatjes van het CBS en CPB van die tijd (2018) dat we er op vooruit zouden gaan. Ja, als je 2x modaal hebt wél. Intussen al duidelijk, dat de minima en AOW’ers er juist op áchteruit gaan, evenals voorgaande jaren. Ik kots er inmiddels van en het wordt tijd dat we hier ook gele hesjes aan gaan trekken en gezamenlijk gaan demonstreren?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: